Gå til indhold

Praktikant på FN-Missionen: praktisk information

Praktisk information

Praktisk information:

Bolig.
Missionens praktikanter bor oftest sammen, fordelt på 1-2 lejligheder. Lejlighederne er privat udlejet, men der er tradition for at nye praktikanter sædvanligvis kan overtage efter de gamle. Missionen sørger derfor ikke for bolig, men den nuværende praktikanter vil typisk være behjælpelige med at facilitere kontakt til de pågældende udlejere. Det understreges dog, at det er ens eget ansvar at finde bolig og være proaktiv på dette område. Det står en frit for hvor og hvordan man vil bo, så hvis man foretrækker at bo alene eller sammen med venner/familie, er man meget velkommen til det også.  

Transport.
Genève har et velfungerende og udbygget offentligt transportsystem. Både den danske mission, såvel som de internationale organisationer, er let at komme til og fra med bus/sporvogn. Det er også ganske let at komme rundt på cykel, og der er gode muligheder for at finde brugte cykler til en overkommelig pris. Eksempelvis fra tidligere praktikanter eller på et af de mange cykelmarkeder. Transport fra lufthavnen til Genève hovedbanegård (Gare Cornavin) tager 5-10 min.

Socialt/Fritid.
Praktikanterne på missionen deler et stort åbent kontor, og der er derfor rig mulighed for at socialisere på tværs af emneområder og udveksle erfaringer. Yderligere vil man som praktikant møde utallige praktikanter fra andre lande, og det er ganske normalt at der opstår sociale relationer på tværs af missionerne, måske særligt i nordisk regi.

Genève ligger ned til genève-søen i maleriske omgivelser, omringet af bjergkæder. Både sommer og vinter er der mulighed for et hav af fritidsaktiviteter, såsom udflugter, vandreture, skiture og badeture. Grundet Genèves centrale placering, er det desuden oplagt at tage på endags eller weekendture til andre byer. Eksempelvis Lyon i Frankrig eller Zurich i den tysktalende del af Schweiz. Man kan derfor med fordel bruge sit ophold i Genève, til at udforske en stor del af Europa, i det omfang tiden tillader det.   

Legater og finansiering.
Som studerende kan du medtage din SU til praktikopholdet. Missionen yder desuden en delvis kompensation af boligudgifter. Tidligere praktikanter har haft stort held til at opnå støtte fra legater, og sammenlagt med SU og kompensation, en hel eller delvis finansiering af deres ophold.