Gå til indhold

Praktik

FN i Genève

Praktikplads i udenrigstjenesten

Et praktikophold i den danske udenrigstjeneste byder på masser af muligheder og giver dig lejlighed til at få indblik i dansk diplomati og at prøve dine færdigheder af i et internationalt miljø. Som praktikant vil du indgå som en integreret del af det team, du tilknyttes, og du vil få tildelt en vejleder i teamet. De konkrete opgaver, som du vil skulle varetage, varierer afhængig af, hvilket team du tilknyttes.

Danmarks Faste Mission ved FN i Genève har praktikpladser i følgende teams:

 

Praktikant til team for flygtninge og migration. Ref.nr. FN-1

Det humanitære team varetager og fremmer danske interesser på det humanitære område. Genève er kendt som den humanitære hovedstad, og teamet har ansvar for dansk samarbejde og interessevaretagelse i forhold til andre medlemslande og FN’s humanitære organisationer herunder UNHCR, IOM og OCHA samt Røde Kors bevægelsen og NGOér på området.

Hvis du har spørgsmål til praktikantstillingen, kan du rette henvendelse til Aino Askgaard på [email protected].

 

Praktikant til team for menneskerettigheder. Ref.nr. FN-2

Menneskerettighedsteamet er for den studerende, som er interesseret i menneskerettigheder, internationale relationer, folkeret og diplomati. Du bliver skarp på FN’s menneskeretlige mekanismer, resolutioner og særlige procedurer, og du får forståelse for vigtigheden af præcision i formuleringer og fortolkning og ordlyd i diplomatiske sammenhænge. Praktikken giver en bred indsigt i verdens konflikter, og du får samtidigt indblik i EU-samarbejdet i FN-regi. Desuden bliver du ekspert i at skrive konkrete og skarpe tekster vedrørende danske udenrigspolitiske interesser.

Hvis du har spørgsmål til praktikantstillingen, kan du rette henvendelse til Trine Lyst Hansen på [email protected]

 

Praktikant til team for sundhed. Ref.nr. FN-3

I sundhedsteamet er de tre vigtigste samarbejdspartnere Verdenssundhedsorganisationen (WHO), som står for det normsættende arbejde på sundhedsområdet og bidrager til at nationale sundhedssystemer kan fungere sikkert og effektivt; FN’s AIDS-bekæmpelsesprogram (UNAIDS), som spiller en vigtig koordinerende rolle på HIV/AIDS-området og desuden har er en vigtig aktør til at fremme den rettighedsbaserede tilgang på sundhedsområdet; og Den Globale Fond til bekæmpelse af HIV/AIDS, Tuberkulose og Malaria (GFATM), som er en central finansieringsmekanisme for forebyggelses- og behandlingsindsatserne på landeniveau ift. HIV/AIDS, tuberkulose og malaria.

Hvis du har spørgsmål til praktikantstillingen, kan du rette henvendelse til Signe Refstrup på [email protected]

 

Praktikant til team for handel og udvikling. Ref.nr. FN-4

I teamet har vi ansvaret for Danmarks interessevaretagelse over for Verdenshandelsorganisationen (WTO) samt forvaltningen af Danmarks udviklingssamarbejde med Den internationale arbejdsorganisation (ILO). Som praktikant hos os vil du under kyndig vejledning bl.a. få mulighed for at bidrage til dækning af og rapportering fra møder i WTO og i lokal EU-koordination samtidig med, at du vil kunne snuse til forvaltningen af en del af Danmarks vægtige udviklingspolitiske engagement.

Hvis du har spørgsmål til praktikantstillingen, kan du rette henvendelse til Mads Thuesen Lunde på [email protected]

 

Praktikant til team for nedrustning. Ref.nr. FN-5

Nedrustning bidrager til at bevare international fred og sikkerhed, beskytte civile, opbygge tillid mellem stater og fremme bæredygtig udvikling. Overordnet er der tale om et system af international kontrol, begrænsninger og tillids- og sikkerhedsskabende foranstaltninger, der på forskellig vis regulerer anvendelse, udvikling, produktion, oplagring og spredning af våben og våbensystemer. Det kan dreje sig om både konventionelle våben og masseødelæggelsesvåben (nukleare, biologiske og kemiske).

Hvis du har spørgsmål til praktikantstillingen, kan du rette henvendelse til Sofie Kallehauge på [email protected]

 

Praktikant til ledelsesteamet. Ref.nr. FN-6

Din opgave vil være at bistå Missionens ledelse med en række forskelligartede opgaver af både praktisk og mere strategisk karakter. Der vil være tale om meget forskelligartede opgaver i en dynamisk og omskiftelig hverdag, hvor du vil spille en central rolle i forhold til at understøtte ledelsen og bidrage til en effektiv opgavevaretagelse på Missionen og større synlighed omkring Missionens arbejde.

Hvis du har spørgsmål til praktikantstillingen, kan du rette henvendelse til Anne Bækkel Kjær på [email protected]

 

Varighed og ansøgningsfrister
Vi søger praktikanter to gange årligt, og praktikopholdet er på fem-seks måneder.

  • Forårsholdet: 1. februar – 31. juli. Deadline for ansøgning til dette hold er den 10. september året forinden
  • Efterårsholdet: 1. september – 31. januar. Deadline for ansøgningen til dette hold er den 10. marts samme år.

 

Krav
Du skal være studerende og under hele praktikopholdet være tilmeldt en højere uddannelsesinstitution på bachelor- eller kandidatniveau. Hvis du er udenlandsk statsborger, skal du have boet i Danmark i mindst 3 år på ansøgningstidspunktet, have fast bopæl i Danmark og under hele praktikopholdet være indskrevet på et studie på en højere læreanstalt i Danmark.

Det er en betingelse, at du kan sikkerhedsgodkendes af de danske myndigheder, og at du opretholder din sikkerhedsgodkendelse under hele praktikopholdet. Der vil blive indhentet referencer i forbindelse med sikkerhedsgodkendelsen.

Vi gør opmærksom på, at man kun kan have ét praktikophold i den danske udenrigstjeneste.

 

Kvalifikationer
Vi leder efter studerende med gode analytiske evner, gå-på-mod og et stort engagement samt en nysgerrig, kreativ, åben og positiv tilgang til opgaveløsningen. Du må meget gerne komme med gode eksempler på disse kvalifikationer i din ansøgning. Derudover forventer vi, at du har gode dansk- og engelskkundskaber samt kendskab til MS Office Package (PowerPoint, Excel & Word).

Opholdet skal bidrage til din uddannelse og vil foregå under vejledning af en akademisk medarbejder. Vi anbefaler, at du, inden du søger om et praktikophold, undersøger, hvilke akademiske krav din uddannelsesinstitution stiller til dig i forbindelse med et praktikophold.

 

Ferie og arbejdstid
Arbejdstiden er i gennemsnit 37 timer ugentligt (inkl. frokostpause). Du optjener 2,08 feriedage pr. måneds praktik svarende til 12,5 dag i løbet af dit 6-måneders praktikophold. Hvis dit studie forlanger, at du skriver en større akademisk opgave i forbindelse med dit praktikophold, vil du desuden kunne få visse skrive-fridage (antallet fastsættes af repræsentationen baseret på krav til omfang og kompleksitet af opgaven, men vil aldrig kunne overstige 10 dage).


Bolig og forsikringer
Du er selv ansvarlig for at finde bolig og afholde alle udgifter forbundet hermed. Du skal endvidere for egen regning tegne forsikring, der dækker hjemrejse ved sygdom og død samt ansvar uden for arbejdstider.

 

Refusion af visse udgifter
Praktikopholdet er ulønnet, men der ydes en kompensation på kr. 6.000 pr. måned til dækning af dokumenterede udgifter til logi, transport, forsikring og andre udgifter, der knytter sig til praktikopholdet.

De fleste praktikanter vil desuden have mulighed for at medtage deres SU, men det bør du selv søge afklaret med Styrelsen for Videregående Uddannelser.


Hvordan ansøger man?
Du søger praktikophold på FN-Missionen i Genève ved at udfylde og indsende et elektronisk ansøgningsskema – klik her.

Bemærk linket er kun aktivt fra den 10. februar til 10. marts (ansøgning til praktikophold i efterårssemestret)  og i perioden fra den 10. august til 10. september (ansøgning til praktikophold i forårssemestret).

I ansøgningsskemaet bliver du bedt om at angive dine prioriteter. Her skal du vælge det relevante referencenummer, der er angivet ud for hver praktikantstilling. Du kan kun søge praktikantstillinger på FN-Missionen via ovenstående link og kun anvende de ovenfor angivne referencenumre. Hvis du – parallelt hermed – ønsker at søge praktikantstillinger på andre repræsentationer, skal du gå til deres hjemmesider, og søge via deres ansøgningslink.

Når du ansøger om en praktikantstilling, skal du uploade CV, motiveret ansøgning og eksamensbevis/ karakterer. Herudover kan du vælge at uploade andre relevante dokumenter, f.eks. udtalelse fra arbejdsgiver eller uddannelsesinstitution, hvis du mener, det har relevans for din ansøgning.

Din motiverede ansøgning bør max. fylde én side, skrives på hvidt papir, og den bør indeholde en beskrivelse af, hvorfor du ønsker et praktikophold, hvad du gerne vil have ud af praktikopholdet, og hvad du har af relevant erfaring og færdigheder (gerne også på sprogområdet) ift. den konkrete praktikantstilling.

Hvis du har spørgsmål til praktikophold på FN-Missionen i Genève, er du velkommen til at kontakte os på [email protected].